סעיף 2 (א) לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה קובע איסור הפליה מחמת מין בין היתר בקבלה לעבודה, בתנאי עבודה, בקידום בעבודה, בהכשרה או השתלמות מקצועית ובפיטורים.
סעיף 9(א) לחוק זה מעביר את נטל ההוכחה למעסיק כי לא פעל בניגוד לחוק- (1) לענין קבלה לעבודה, קידום בעבודה, תנאי עבודה, שליחה להכשרה או השתלמות מקצועית, או תשלום פיצויי פיטורים – אם קבע המעביד לגביהם תנאים או כישורים, ודורש העבודה או העובד, לפי הענין, הוכיחו כי נתקיימו בהם התנאים או הכישורים האמורים; (2) לענין פיטורים מהעבודה – אם הוכיח העובד שלא היתה בהתנהגותו או במעשיו סיבה לפיטוריו."
תעא (ת"א) 11989-09 נעה חזי נ' תום אבטחה בע"מ, כב' השופטת אילן איטח- 05.09.12.
כאשר העובדת פנתה לאחראי המשמרת והתענינה מדוע היא לא משובצת לסיור הרכוב אלא אך לסיור הרגלי, השיב לה : "ישנם אנשים בתוך הפרויקט שלא רוצים לראות אישה נוהגת בג'יפ …. זה לא נראה טוב … ושכדאי לך לשכוח מהנושא …".
בית הדין התרשם באופן ברור מתוך התמליל כי התובעת לא שובצה לסיור הרכוב עד לאותו מועד רק מחמת מינה.
בית הדין קבע בפסק הדין כי:
"האפליה שחוותה התובעת היתה חמורה ולא בכדי היא תארה את תחושה ההשפלה והבזיון. קל וחומר משהתובעת ציפתה למשרתה במשך חודשיים ימים. ההפליה שחוותה התובעת נעוצה עמוקות בסטריאוטיפ המגדרי. מצער לגלות שבתקופה בה נשים משרתות כטייסות, כלוחמות, כמאבטחות מגלות את יכולותיהן וכישוריהן בכל שדה ושדה חברתי, עדין נמצאים להם 'כיסי עבר' חשוכים (ומעטים יש לקוות) שמקומם לא יכירם בחברה בת תרבות. על בתי הדין לפעול למיגור אפליה שכזו, ועל מנת להשיג מטרה זו יש להכביד את שיעור הפיצוי, על מנת לעקר את הכדאיות שבביצוע העוולה."
התובעת תבעה פיצויים מכוח חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה וכן בגין אובדן הכנסה של חודשיים שבהם המתינה למועד תחילת העובדה, אובדן הכנסה עתידית, פגיעה בשמה הטוב ועוגמת נפש. בסה"כ תבעה התובעת פיצוי בסך של 100,000 ₪, אך בית הדין קבע שהתובעת לא הוכיחה נזקים ממוניים ופסק לזכותה פיצוי לא ממוני בגין עוגמת הנפש ומכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ע"ס 55,000 ₪ בתוספת הוצאות משפט.
סע (ת"א) 47986-07-10 ליה נאידור נ' כח עצמה שירותי אבטחה וסיור בע"מ (בעיכוב הליכים) וחברת החשמל לישראל בע"מ, כב' השופטת אסנת רובוביץ ברכש, מיום 13.11.13- אפליה של מאבטחת חברת חשמל במיקור חוץ- הוטלה אחריות על המעסיק בפועל (חברת החשמל) ונפסק פיצוי של 30,000 ₪ מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.